Четири проекта получиха сертификати за клас инвестиция

Представители на „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД участваха в официална церемония, на която Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи четири сертификата за клас инвестиция, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Две от компаниите- „АРКОМАТ - БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и „СТАР АБС ИНВЕСТ” ЕООД получиха сертификат клас А за изграждане на фабрика и логистичен център. За инвестиция клас „Б“ сертификат получиха „ЕСКО ТРЕЙД” ЕООД за изграждането на логистичен център и „КЛАЙММАТ” ООД – за производствена база.

Три от компаниите ще реализират своите проекти в „Икономическа зона София- Божурище“, като общият размер на инвестициите им възлиза около 8,5 млн. лева и се очаква да бъдат разкрити 220 работни места.

Проектът на „Еско Трейд” ЕООД включва изграждането на логистичен център за складиране и съхранение на материали и суровини, където ще се извършва цялостната логистика по доставка, товаро-разтоварни дейности, сортиране, складиране и съхранение.

 

„СТАР АБС ИНВЕСТ” ЕООД е новоучредено дружество, което възнамерява да изгради логистичен център на обща площ от 41 303 кв. м. за нуждите на куриерска фирма „Спиди” АД.

 

„Клайммат” ООД е дъщерно дружество на световния лидер в производството на изкуствени стени за катерене- Уолтопия. Инвестиционният проект е втори за компанията на територията на „Икономическа зона София-Божурище“ и предвижда разширяване на съществуващото предприятие и диверсификация на производството с добавяне на нови продукти.

На церемoнията по случай връчването на сертификатите официални гости бяха Николай Ценков- Председател на Съвета на Директорите на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Стамен Янев- Изпълнителен Директор на Българска агенция за инвестиции.