Бизнес делегация от Саудитска Арабия посети ИЗ София-Божурище

Бизнес делегация от Саудитска Арабия, която беше на посещение в България, организирано от Българската търговско-промишлена палата и Съвета на саудитските палата и Посолството на Кралство Саудитска Арабия в София, посети Икономическа зона София-Божурище, част от портфолиото на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Делегацията беше водена от г-н Мюнир Бин Саад, зам.-председател на Съвета на Саудитските бизнес палати. Организацията подпомага и допринася за развитието на саудитския износ извън петрола и за инвестиционния обмен в различните бизнеси.

Гостите проявиха интерес към инвеститорските проекти, които се развиват на територията на близката до София индустриална зона. В специално организирана за тях от екипа на НКИЗ презентация беше им представена дейността на НКИЗ, като фокусът беше върху най-бързо развиващата се зона – тази в Божурище. Бизнесмените се запознаха и с най-мащабния проект там – на датската компания „Юск“.

В бизнес делегацията от Саудитска Арабия имаше представители на различни бизнес сфери – строителство, вкл. болнично строителство, медицинско оборудване, минен сектор, търговия с храни и напитки, нефтохимическа промишленост, производство на нискоелектрически панели и други.