Антоанета Барес: Започваме проектите си в Стара Загора и Кърджали

Засилен инвестиционен интерес има към Стара Загора, каза в предаването „Плюс-минус“ по Телевизия Европа изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес. Тя посочи, че това е и причината за започването на нов проект на дружеството – реализирането на индустриалната зона съвместно с Община Стара Загора.

„Стара Загора чисто логистично е на много добро място, в близост до магистралата, в центъра на страната. Това е град с традиции в индустрията и наличие на работна ръка“, посочи Барес.

Изпълнителният директор на НКИЗ добави, че вече е стартиран и проектът в Кърджали. „Надяваме се той да се получи, теренът, който дойде при нас в средата на тази година, е наистина много хубав“, заяви тя.

Антоанета Барес посочи, че е нормално по-засилен интерес да има към индустриални зони около големите градове – София, Бургас, Варна, но интерес се наблюдава напоследък и към Видин. „Има интерес от двама инвеститори, в момента много сериозно работим по ситуирането на техните инвестиции там. Надяваме се да успеем да отговорим на техните изисквания, за да изберат и да останат във Видин“, заяви тя.

На въпрос какво трябва да направи един предприемач, ако иска да се позиционира в някоя от държавните индустриални зони, Барес отвърна, че първо трябва да се свърже с компанията, за да каже от какво се интересува.

„Когато знаем от какво се нуждае един инвеститор, можем да предложим и най-добрата локация за него, с оглед спецификата на съответния бизнес, в зависимост от работна ръка, суровини, необходим транспорт. Ако им е необходим речен или морски транспорт, няма логика да им предложим Божурище – ще им предложим Бургас, Варна, Видин, Русе…“, обясни тя.