Антоанета Барес обсъди възможностите за релокация и разширяване на бизнеса на уебинар на БАИ

Развитието на индустриални зони в България – независимо дали са частни или държавни, каквито са нашите - на НКИЗ - са барометър за инвеститорите и всички заинтересовани от пазара на индустриални имоти в България. Това каза изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони д-р Антоанета Барес, която беше модератор на уебинара на Българска агенция за инвестиции в панел „Релокация и разширяване на бизнеса. Позициониране на инвестиционни проекти“.
По време на събитието бяха обсъдени пазара на индустриалните имоти, разширяването на бизнеса на инвеститорите, както и къде те предпочитат да позиционират своите проекти.
„Българската агенция за инвестиции подходи активно към кризата, породена от световната пандемия Ковид-19 и негативните последици от нея. Фокусирахме се върху привличането на инвеститори, които искат да съкратят веригата на доставки и да преместят производството си, за да бъдат по-близо до своите клиенти и до основните си доставчици“, каза по време на откриване на уебинара Маджиде Ахмедова, заместник-изпълнителен директор на БАИ. Тя отбеляза, че България има възможност да се превърне в подходяща дестинация за ниършоринг в световен мащаб.
Национална компания индустриални зони, която е държавно дружество към министерството на икономиката, изгражда модерни индустриални паркове като се стреми да отговори на изискванията на инвеститорите, каза модераторът на панела Антоанета Барес. По време на дискусията тя изтъкна, че локацията и квалифицираните кадри са от първостепенно значение за развитието на индустриалните зони.



В уебинара на БАИ взеха участие Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона Загоре, инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор в Тракия икономическа зона, Николай Тончев, изпълнителен директор на "Индустриален парк Шумен", Георги Кузманов, изпълнителен директор на Индустриален и логистичен парк Бургас , Любомир Бонев, изпълнителен директор на Индустриална зона гр. Перник, Александър Гебов, мениджър проект "Индустриален парк София-Изток", Генчо Керезов, заместник-кмет на София по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие'' и Милена Лозанова, директор на дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ в БАИ.
Уебинарът премина при засилен интерес – близо 100 човека слушаха дискусиите за релокацията и разширяването на бизнеса на инвеститорите, които развиват дейност в индустриалните зони.