Направиха първа копка за изграждане на инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“

В Стара Загора днес направиха символична първа копка за изграждане на техническата инфраструктура на Индустриална зона „Загоре“, с която се поставя началото на работата за изграждане на водоснабдяване и канализация, електричество, газ и телекомуникации.
„Благодаря от името на община Стара Загора на държавата в лицето на министъра на икономиката Емил Караниколов и на Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“, за подкрепата при реализирането на зона „Загоре“. Общината предоставя терените тук, но с финансовия ресурс, който държавата отпуска, може да започнем изграждането на базовата инфраструктура. Бъдещето на „Загоре“ е много добро. Стара Загора е бил и ще бъде икономически център“, каза по време на церемонията временно изпълняващият длъжността кмет инж. Янчо Калоянов.
„Само десет месеца след влизането на държавата с апортна вноска днес започваме строителството на Индустриална зона „Загоре“. Гордост за мен, е че вече имаме и първия инвеститор - местна просперираща фирма. Продължаваме напред и вярвам, че всички ние ще работим така, както и до момента", съобщи Радослав Танев, изпълнителен директор на индустриалната зона. Строителството започва с площ от 115 декара, които са разделени на 11 имота с размери от 4 до 11 декара. Всеки един от тях може да бъде обединяван, спрямо конкретни предпочитания на инвеститорите, уточни още той. Реализирането на Индустриална зона "Загоре" има ключова роля за устойчивото развитие на старозагорски регион, а мястото има предимство заради комуникативността си. На него се пресичат три транспортни коридора, линии на градския транспорт, обезпечено е електрозахранването и водоснабдяването. В Стара Загора активно се работи и за облекчаване на бизнеса от административни тежест и за създаване на стабилна финансова политика, която гарантира спокойствие за инвеститорите.
„За мен е чест да съм тук днес. Колегите свършиха много работа за толкова кратък период", заяви Антоанета Барес, изпълнителен директор на Националната компания „Индустриални зони" и изрази увереност в успеха на зоната.
Официалното полагане на първата копка бе извършено от инж. Янчо Калоянов, Радослав Танев, Антоанета Барес и инж. Диана Любомирова, изпълнителен директор на фирмата изпълнител на проекта SBS.
Източник: actualno.com