Китайски инвеститори с интереси към България

Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) и Асоциацията за международни отношения (АМО) подписаха меморандум за сътрудничество за съвместна работа по привличането на инвестиции в икономиката на страната и увеличаване притока на чуждестранни вложения у нас. Споразумението бе подписано от изпълнителния директор на НКИЗ г-жа Антоанета Барес и председателя на АМО г-н Евгени Савчев.

Двете страни се договориха за интензивна комуникация помежду си, обмяна на опит и добри практики и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, които развиват инвестиционния потенциал на страната.

Асоциацията за международни отношения има свое представителство в Шанхай и анонсира планове да популяризира НКИЗ пред китайски инвеститори, стана ясно от думите на г-н Савчев.

Интереси към страната ни вече са заявени от фирма производител на електрически автомобили, както и от компания за производство на климатици за микробуси и камиони. Китайски инвеститор има интерес и към изграждането на верига болници в България, съобщи Евгени Савчев от АМО след подписването на меморандума с „Национална компания индустриални зони“.

Цялата новина в сайта TopNovini.bg