Благоевград: Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес подписа меморандум за изграждане на индустриална зона в Сандански

Изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ (НКИЗ) Антоанета Барес подписа меморандум за изграждане на индустриална зона в Сандански, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. На събитието присъства и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. На срещата бе съобщено, че са проведени разговори с компании от Индия и Китай, търсещи подобна локация, която може да предложи близост до солунското пристанище и достъп до единния европейски пазар.

„Достатъчно е да посоча, че през първото полугодие на 2017 г. стокообменът между България и Гърция се е увеличил с 8.4% в сравнение със същия период на 2016 г. и е в размер на 1.5 млрд. евро. Същевременно износът към Македония за 2016 г. възлиза на около 390 млн. евро, а вносът – 245 млн. евро. Част от тези обороти също остават или преминават през този регион“, обясни Александър Манолев. Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес подчерта, че това е поредна стъпка към реализация на приоритетите на Министерството на икономиката за създаването на нови и развитието на съществуващите индустриални зони. 

Цялата новина в сайта на Агенция „Фокус“.