Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ: Стремим се да подпомагаме развитието на отделни икономически райони в страната

Индустриалните паркове на НКИЗ са ефективен инструмент за преодоляване на дисбаланса на регионите. Това казва д-р Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони пред изданието „Инвестиции и региони“, което излезе през месец октомври. Тя допълва, че компанията се стреми да подпомага развитието на отделни икономически райони в страната с акцент върху регионалната интелигентна специализация.
Национална компания индустриални зони ЕАД е дружество, специализирано в проектиране, развиване и управление на индустриални паркове. Те са предпочитано място за развитие на български и чужди инвестиционни проекти. Причините са наличието на стратегическа локация, споделена и модерна инфраструктура, подкрепа на всеки етап от реализацията на инвестиционния проект. Парковете на НКИЗ дават бърза връзка с няколко трансевропейски коридори, свързващи Западна Европа, Близкия Изток и Азия. Сериозно предимство за инвеститорите е и споделената инфраструктура, която им спестява време и ресурси, пише още изданието „Инвестиции и региони“.
Освен индустриални площи, НКИЗ предлага и пакет от услуги, които ускоряват и улесняват реализацията на инвестиционни проекти. Всичко това е базирано на принципите за сътрудничество, прозрачност и предвидимост.