Menu

Последни новини

Индустриалните ни зони представени пред виетнамския бизнес Петък, 21 Септември 2018 14:00
Българската делегация, ръководена от министър Емил Караниколов, с вицепремиера по икономическите въпроси на Виетнам...
Икономическа зона София-Божурище в снимки – през 2012 г. и днес Вторник, 04 Септември 2018 15:35
През април 2013 г. се подписва първият договор с инвеститор в Икономическа зона София-Божурище. Германската компания...
Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство с „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД Четвъртък, 30 Август 2018 11:23
Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство с „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД за изпълнение на...

NCIZ

„Национална компания индустриални зони” и Община Видин обединяват усилия за активно развитие на инвестиционния потенциал на региона и създаване на условия за стимулиране на икономическия растеж. Изпълнителният директор на Националната компания Антоанета Барес и кметът на Видин инж. Огнян Ценков подписаха меморандум за сътрудничество на официална церемония в Общината, на базата на който ще бъдат иницирани съвместни инициативи.

 „Този меморандум създава условия за по-успешно партньорство с Община Видин и постигане на общата ни цел – привличане на нови инвестиции чрез предоставяне на пълна подкрепа на инвеститорите. Когато една инвестиция иска да се ситуира на определено място, основните неща, които интересуват инвеститорите, са инфраструктура и административно обслужване, а това е в преките компетенции на Общината и на нашата компания”, посочи изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони” (НКИЗ). По нейни думи опитът на компанията в работата й с други общини показва, че партньорството между държавата, представлявана от НКИЗ и самата община има потенциала да стимулира инвестиционните процеси на регионално ниво. Антоанета Барес допълни, че идеята за подписване на меморандума е свързана и със заявен конкретен инвестиционен интерес към Видин от чужд инвеститор.

 „Идеята е да работим заедно за създаване на по-добри условия за бизнес и инвестиции чрез подобряване на отношенията между институциите и местната власт“, заяви видинският кмет по време на церемонията по подписване. Той изрази надежда, че меморандумът с „Национална компания индустриални зони“ ЕАД  ще е първата стъпка към нови съвместни срещи, които да доведат до положителни резултати. Инж. Ценков отбеляза още, че вниманието на инвеститорите към общината е свързано с нейното географско разположение и с възможността тяхното производство да бъде транспортирано в различни дестинации както в Европа, така и в целия свят.   

 „Национална компания индустриални зони” оперира Свободна зона Видин от 2009 г. Компанията е с 100% държавна собственост, като принципал е Министерство на икономиката.