Menu

NCIZ

Чуждестранни инвеститори, които се установяват в икономическите зони, управлявани от “Национална компания индустриални зони” ЕАД (НКИЗ), ще могат да наемат кадри директно от българските университети, информира дружеството.

Идеята заляга в основата на нов проект на компанията, наречен Fast-tracking Success. Той се осъществява в партньорство с редица университети и ще работи за трайно разрешаване на проблема с недостига на квалифицирани работници. 

Компанията вече е подписала и първи меморандум за сътрудничество по проекта с Нов български университет (НБУ). Предстои подписването на такива споразумения с Технически университет – София, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София, Лесотехнически университет – София и УНСС.

Младите специалисти ще могат да се възползват от стажове и постоянна заетост в чуждестранни компании в зоните от портфолиото на „Национална компания индустриални зони“. Компанията развива девет проекта на територията на страната, шест от които са действащи – три свободни зони във Видин, Русе и Свиленград, Икономическа зона София – Божурище, Индустриален и логистичен парк – Бургас и Транзитна зона – Варна.

Младите специалисти ще работят в условията на високи стандарти, каквито би очаквала една чуждестранна компания, посочва изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес.

Оригинална публикация в Investor.bg