Menu

NCIZ

ГИС

Какво представлява проектът “Fast-tracking Success”?

Проектът “Fast-tracking Success” цели осигуряване на условия за ускорено професионално изграждане на младите специалисти, които излизат от университетите чрез предоставяне на възможности за стажове и постоянна заетост в чуждестранни компании в зоните от портфолиото на „Национална компания индустриални зони“. Параметрите на сътрудничество между компанията и университетите предвиждат двустранен обмен на информация в подкрепа на процеса по осигуряване на необходимите на инвеститора кадри.

Какви възможности предоставя проектът “Fast-tracking Success”?

За млади специалисти, завършващи своето висше образование

Инициативата ще допринесе за изграждането на висококвалифицирани кадри – младите специалисти ще работят в условията на високи стандарти, каквито поддържат чуждестранните инвеститори. По този начин те ще изградят ценни професионални умения, които ще отговарят на нуждите на съответната компания. В същото време това е инвестиция в човешки капитал, която в дългосрочен план ще повиши значително нивото на българските специалисти.

За инвеститори, които се позиционират в зоните от портфолиото на „Национална компания индустриални зони“

Инвеститорите ще имат достъп до актуална информация за подготвяните от университетите кадри от всички специалности, както и до техните кариерни центрове за директно наемане на специалисти. Компаниите ще имат възможност чрез НКИЗ да правят и „заявки“ към университетите за специалистите, които търсят.

За участващите университети

Университетите, които се включват в проекта “Fast-tracking Success” ще създават добавена стойност за своите студенти чрез предоставянето на възможности за добра реализация във водещи компании. Чрез системния обмен на информация, те добиват и реална представа за нуждите на бизнеса от конкретни кадри, което позволява по-ефективното планиране на предлаганите програми. Това взаимодействие ще доведе до намаляване на разминаванията между търсене и предлагане и подобряване на показателите за броя студенти от съответния университет, които намират професионална реализация по специалността си след завършване на своето образование.

Партньори

Проектът “Fast Tracking Success” се реализира в партньорство с водещи университети от цялата страна. Инициативата стартира в средата на 2017 г. и към момента парнтьорства са установени със Софийски университет,  Нов български университет (НБУ)Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и Лесотехнически университет - София. Предстои подписването на меморандуми за сътрудничество с още три университета.

Връзки с кариерни центрове на партниращи университети

Нов Български университет

Университет за национално и световно стопанство

Лесотехнически университет - София

Софийски университет

 

Искате да станете част от проекта “Fast-tracking Success”?

Ако желаете да се включите в проекта “Fast-tracking Success”, пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

 

 

NCIZ Industrial Zones Locations

 

Национална компания индустриални зони активно работи по осем проекта – три действащи индустриални зони в градовете Видин, Русе и Свиленград, както и пет инвестиционни проекта в начална фаза на развитие – Божурище(София), Бургас, Варна, Карлово и Телиш(Плевен).

Действащи зони – Видин, Русе, Свиленград

Зони в развитие – Божурище(София), Бургас, Варна, Карлово и Телиш(Плевен)